Tietosuojaseloste

Tulosta

Sisällysluettelo

1 Johdanto ja yleiset ehdot

Unibet on sitoutunut suojelemaan ja kunnioittamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja säilyttämään heidän luottamuksensa.

Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten ja miksi asiakkaiden henkilötietoja kerätään ja miten ne pidetään turvassa.

2 Unibet

Unibet on brandi jonka omistaa Kindred. Kindred on listautunut Nasdaq OMX Nordic Exchange -pörssiin Tukholmassa, ja se on Euroopan markkinoiden suurimpia sähköistä rahapelaamista tarjoavia operaattoreita. Vuonna 1997 perustetulla yrityksellä on laaja kokemus sähköisen rahapelaamisen alalta, ja se on alansa johtaja innovatiivisissa ratkaisuissa, joilla suojellaan asiakkaita, lisätään avoimuutta ja tarjotaan turvallinen peliympäristö. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.kindredgroup.com

Kindred toimii eri markkinoilla ja oikeudenkäyttöalueilla, ja sen alaisuuteen kuuluvat seuraavat tuotemerkit: Unibet, Bingo.com, Storspiller, Bohemia Casino, MariaCasino, 32Red, RoxyPalace, Vlad Cazino, iGame, Casinohuone, Pokerihuone, Bingohuone, Kolikkopelit.

3 Yhteystiedot

Voit ottaa meihin yhteyttä monella tavalla. 

Yleisiin kyselyihin vastaa asiakaspalvelutiimimme puhelimitse, sähköpostitse ja chatissä – katso tarkemmat tiedot Yhteystiedot-sivulta. 

Jos sinulla on kysyttävää henkilötiedoista ja niiden käytöstä, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse (DPO.officer@kindredgroup.com).

4 Minkä tyyppisiä henkilötietoja keräämme?

Keräämme sinua koskevia henkilötietoja, kun olet yhteydessä meihin ja kun käytät palvelujamme. Osan tiedoista saamme sinulta, esimerkiksi kun rekisteröidyt ensimmäisen kerran, kun käytät tuotteitamme tai kun otat meihin yhteyttä. Joskus saamme sinua koskevia tietoja kolmansilta osapuolilta tai julkisesti saatavilla olevista lähteistä. 

Sinulta saadut tiedot 

Rekisteröinnin yhteydessä: 

  • henkilötiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelin- tai matkapuhelinnumero, sukupuoli ja syntymäaika 
  • valokuva tai osoitteen todistavat asiakirjat (due diligence  tarkastusta varten)
  • taloudelliset ja pankkiyhteystiedot (mahdollisen maksun perimiseksi)
  • käyttäjätilin kirjautumistiedot, kuten käyttäjätunnus ja salasana.

Unibetin palvelujen käytön yhteydessä:

  • tieto siitä, miten käytät tuotteitamme
  • verkkoselauskäyttäytyminen Unibetin verkkosivustoilla, mobiilisovelluksissa ja muussa Unibetin verkkosisällössä – lue lisää evästepolitiikastamme
  • tiedot laitteista, joilla olet käyttänyt palvelujamme (kuten malli, käyttöjärjestelmä, IP-osoite, selaintyyppi, mobiililaitetunniste)
  • puhelujen tallenteet – saatamme valvoa tai tallentaa puhelinkeskustelumme, jotta voimme tarkistaa, että olemme antaneet sinulle asianmukaiset ohjeet, ratkaista kyselyt ja ongelmat, parantaa palvelumme laatua, kouluttaa henkilöstöämme ja auttaa havaitsemaan ja estämään petoksia ja muita rikoksia sekä lakisääteisistä syistä. 

Muista lähteistä saadut henkilötiedot

  • Kun tarjoamme sinulle räätälöityjä palveluja, saatamme käyttää kolmansilta osapuolilta, kuten Twitteriltä tai Facebookilta, saatuja tietoja, jotta tuntisimme sinut paremmin ja voisimme räätälöidä palvelujamme tehokkaammin.
  • Voimme saada tietoja liikekumppaneilta ja muilta organisaatioilta, kuten varmennuspalveluja tarjoavilta yrityksiltä, luottotietopalveluilta ja petostorjuntavirastoilta 
  • Voimme saada tietoja julkisesti saatavilla olevista lähteistä, kuten postinumerohausta. 

Kolmansia osapuolia koskevat tiedot 

Jos annat jonkun toisen henkilön henkilötietoja (esimerkiksi Kerro ystävälle -ohjelman kautta), sinulla olisi oltava kyseisen henkilön lupa. Jos annat meille toisen henkilön tietoja tai joku toinen antaa meille sinua koskevia tietoja, tiedot lisätään meillä jo oleviin henkilötietoihin ja niitä käytetään tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Luettelo Unibetin keräämistä henkilötietotyypeistä ei ole tyhjentävä, ja Unibet voi pyytää sinulta lisätietoja katsoessaan sen tarpeelliseksi ja oikeudenmukaiseksi.

Erityiset tietoryhmät 

Unibetin keräämiin henkilötietoihin voi kuulua niin sanottuja ”erityisiä tietoryhmiä”, kuten seuraavat ominaisuudet paljastavia tietoja terveystiedot (vastuullinen rahapelitoiminta). 

Arkaluonteiset henkilötiedot ja niiden luottamuksellisuus turvataan lisäsuojatoimilla. 

5 Miksi ja millä perusteella keräämme henkilötietoja?

Tiedostamme, että asiakkaat luottavat Unibetiin palveluntarjoajana. Vastineeksi Unibet haluaa kertoa avoimesti, miksi se kerää asiakkaidensa tietoja. Ensinnäkin tietojen kerääminen on välttämätöntä haluamasi tuotteiden ja palvelujen tarjoamiseksi. Lisäksi tietojesi avulla voimme tarjota yksilöllisiä palveluja ja parantaa käyttäjäkokemusta sekä ottaa sinuun ajoittain yhteyttä tärkeiden tietojen välittämiseksi. Joissain tapauksissa lainsäädäntö velvoittaa meidät keräämään ja käyttämään tietojasi. Tietosuojalainsäädännön mukaisesti meidän on määriteltävä erityinen oikeusperuste henkilötietojesi käsittelemiseksi. Eri käsittelytoiminnoissa käytetään eri perusteita.

A) Sopimuksen perusteella – Tietojen kerääminen on välttämätöntä sinun kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi. Rekisteröinnin yhteydessä hyväksymissäsi ehdoissa, määritellään sopimusehdot ja tarjoamamme palvelut: 

Palvelujen tarjoaminen sopimuksen mukaisesti

  • rahapelaamis- ja vedonlyöntipalvelujen ja -toimintojen sekä verkkosisällön tarjoaminen, niistä tiedottaminen sekä asiakkaan pyyntöjen ja kyselyjen käsittely
  • palvelun hallintoa koskevat tarkoitukset”, kuten salasanamuistutukset, palveluviestit, kuten sivuston ylläpito, tietosuoja- ja evästepolitiikan tai ehtojen päivittäminen, tiedottaminen Unibet-käyttäjätilin käyttämättömyydestä ja sen varmistaminen, haluaako asiakas edelleen käyttää käyttäjätiliä, ennen kuin se suljetaan 
  • vedonlyöntiriskin arviointi – kun asetat vedon, vetoon liittyvän riskin arviointi voi tapahtua automaattisesti, vedonlyöntisääntöjemme mukaisesti. Eri vedonlyöntioperaattorit käyttävät tällaisia järjestelmiä laajasti vedonlyöntiä koskevien oikeudenmukaisten ja perusteltujen päätösten tekemiseksi. Vedonlyönnin arvioinnissa käytetään (rekisteröinnin ja palvelujen käytön yhteydessä) antamiasi tietoja. Jos vetosi hylätään tai sitä pienennetään, sinulla on oikeus pyytää treidaajiamme käsittelemään veto manuaalisesti.
  • transaktioiden suorittaminen.

B) Oikeutetun edun perusteella - Tietojenkäsittely on välttämätöntä alla esitettyihin tarkoituksiin, paitsi jos kyseisten henkilöiden (kuten sinun) edut, oikeudet tai vapaudet syrjäyttävät meidän etumme. Kun arvioimme mahdollisuuksiamme käsitellä tietojasi tämän perusteen pohjalta, otamme huomioon lukuisia tekijöitä, kuten mitä sinulle on kerrottu tietojenkeruun yhteydessä, mitä odotuksia sinulla on tietojenkäsittelyn suhteen, tietojen luonne sekä käsitellyn vaikutus asiakkaaseen.

Kokemuksen yksilöinti 

  • olennaisemman ja räätälöidyn palvelun tarjoaminen, kuten esimerkiksi henkilökohtaisten suositusten ja tuotteiden tarjoaminen pelihistorian perusteella
  • Jos olet rekisteröitynyt tai tilannut markkinointitarjouksiamme, saat yksilöityä palvelua. Jos et halua saada näitä palveluja, voit peruuttaa markkinointitarjousten tilauksen tai estää yksilöinnin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen DPO.officer@kindredgroup.com

Palvelujen ja tuotteiden parantaminen

  • mahdollisimman käyttäjäystävällisen verkkokokemuksen tarjoaminen
  • analyysi- ja tutkimustarkoitukset Unibetin tarjoamien palvelujen parantamiseksi
  • testataksemme uusia järjestelmiä ja tarkistaaksemme nykyisten järjestelmien päivityksiä  
  • markkinoinnin tehokkuuden arviointi ja markkinatutkimus- ja koulutustarkoitukset
  • asiakkaan mallintaminen sekä tilasto- ja trendianalyysit tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi ja parantamiseksi.

Yhteydenpito ja kanssakäyminen asiakkaan kanssa 

  • palvelujamme koskevat yhteydenotot esimerkiksi puhelimitse, sähköpostitse, postitse tai sosiaalisessa mediassa
  • tarjousten ja kilpailujen, joihin olet osallistunut, hallinta 
  • kutsuminen osallistumaan asiakaskyselyihin, kyselyihin ja muihin markkinatutkimuksiin, joita Unibet tekee itse tai teettää muilla (markkinatutkimuksia tehdään palvelujen parantamiseksi, mutta niihin osallistuminen on vapaaehtoista; jos haluat kieltää yhteydenotot markkinatutkimustarkoituksissa, kunnioitamme tahtoasi eikä se vaikuta mahdollisuuksiisi käyttää palvelujamme)
  • asiakkaiden kyselyihin ja valituksiin vastaaminen.  

Pelaamisen turvallisuuden ja pelikokemuksen parantaminen

  • kolmansien osapuolten ohjelmistojen käytön P2P-pelaamisessa estäminen, ehkäiseminen ja havaitseminen
  • Unibetin ehtoja rikkovan toiminnan estäminen, ehkäiseminen ja havaitseminen. 

C) Lakisääteisen velvoitteen perusteella – Tietojenkäsittely on tarpeen EU:n tai paikallisen lainsäädännön asettamien pakollisten lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi:  

  • palvelujen käyttöpaikan selvittäminen asiakkaan ohjaamiseksi oikean maan sivustolle lisenssiehtojemme mukaisesti
  • sen varmistaminen, että palveluja tarjotaan niitä hyödyntämään pystyville asiakkaille
  • rikosten havaitseminen, ennaltaehkäisy ja syytetoimet
  • henkilöllisyyden varmentaminen ja maksujen alkuperän varmistaminen
  • asianmukaisten petostorjuntatarkastusten suorittaminen (verkkohaulla kolmannen osapuolen henkilöllisyyden varmennuspalvelussa);  huomaa, ettei tämä vaikuta asiakkaan luottokelpoisuuteen 
  • mahdollisten riskien arvioiminen ja hallitseminen sekä ongelmapelaamisen torjunta.  

Suostumuksesi perusteella

Markkinointi ja markkinatutkimus

Lähetämme sinulle olennaisia tarjouksia ja uutisia tuotteistamme ja palveluistamme muun muassa sähköpostitse, tekstiviestillä, puhelimitse, postitse sekä sosiaalisessa mediassa kohdennetun mainonnan kautta, mutta vain jos olet aikaisemmin antanut suostumuksesi markkinointiviestien vastaanottamiselle. Rekisteröinnin yhteydessä kysymme, haluatko vastaanottaa markkinointiviestejä. Voit milloin tahansa muuttaa markkinointiasetuksia verkossa, puhelimitse tai kirjoittamalla meille. 

Saatamme käyttää sinua koskevia tietoja näyttääksemme sinulle olennaisia mainoksia kolmansien osapuolten sivustoilla (esim. Facebook, Google, Instagram, Snapchat ja Twitter). Jos et halua nähdä kohdennettuja mainoksiamme, jotkin kolmansien osapuolten sivustot mahdollistavat tiettyjen mainostajien viestien estämisen kyseisellä sivustolla tulevaisuudessa. Jos haluat kieltää kaikki yksilöidyt palvelumme, kolmansien osapuolten sivustoilla näytettävät kohdennetut mainokset mukaan lukien, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai kirjoittaa sähköpostia tietosuojavastaavallemme (DPO.officer@kindredgroup.com) Kuulemme myös mielellämme näkemyksiäsi voidaksemme parantaa palvelujamme, joten saatamme ottaa sinuun yhteyttä markkinatutkimustarkoituksissa. Voit aina itse päättää, haluatko osallistua markkinatutkimuksiimme.

E) Erityiset tietoryhmät 

Käsittelemme erityisiä tietoryhmiä vain seuraavissa tapauksissa: 

  • olet antanut käsittelylle nimenomaisen suostumuksesi 
  • käsittely on tarpeen Unibetin tai rekisteröidyn velvoitteiden täyttämiseksi tai erityisoikeuksien käyttämiseksi työsuhteeseen ja sosiaaliturvaan sekä sosiaaliturvalainsäädäntöön liittyvissä asioissa 
  • käsiteltävät henkilötiedot ovat rekisteröidyn julkiseksi saattamia 
  • käsittely on tarpeen oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • käsittely on välttämätöntä Euroopan unionin tai EU:n jäsenvaltion lainsäädäntöön perustuvan merkittävän yleisen edun perusteella. 

 

6 Evästeet ja vastaavat tekniikat

Kindredin verkkosivustot ja sovellukset käyttävät evästeitä eri tarkoituksiin.

Käytämme evästeitä seuraaviin tarkoituksiin:

  1. tunnistaaksemme käyttäjätilin haltijan valitseman kielen, jotta se voidaan asettaa automaattisesti hänen palatessaan verkkosivustolle
  2. varmistaaksemme, että käyttäjätilin haltijan asettamat vedot yhdistetään käyttäjätilin haltijan vedonlyöntilipukkeeseen ja käyttäjätiliin
  3. varmistaaksemme, että käyttäjätilin haltija saa kaikki bonukset, joihin hän on oikeutettu, sekä
  4. analysoidaksemme verkkosivuston liikennettä, jotta voimme tehdä asianmukaisia parannuksia.

Lisätietoja löytyy evästepolitiikastamme.

7 Milloin jaamme henkilötietoja?

Saatamme jakaa henkilötietojasi muille Kindred-konsernin yrityksille, meidän puolestamme sinulle palveluja tarjoaville kolmansille osapuolille sekä muille kolmansille osapuolille lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi. Saatamme jakaa henkilötietojasi myös mahdollisen fuusion tai yrityskaupan yhteydessä. Varmistamme kuitenkin aina henkilötietoja jakaessamme, että niitä käytetään ainoastaan tässä politiikassa määriteltyihin tarkoituksiin.  

Muille Kindred-konsernin yrityksille 

Saatamme jakaa keräämiämme henkilötietoja muiden Kindred-konsernin yritysten kanssa seuraaviin tarkoituksiin: 

  • tarjotaksemme sinulle tuotteita ja palveluja sekä ilmoittaaksemme tuotteiden ja palvelujen toiminnasta sekä tärkeistä muutoksista tai uusista toiminnoista
  • responding to your enquiries and complaints;
  • vastataksemme kyselyihisi ja valituksiisi
  • käsitelläksemme tarjouksia, kilpailuja ja alennuksia
  • helpottaaksemme verkkoalustojen turvallista käyttöä
  • päivittääksemme, yhdistääksemme ja tarkentaaksemme rekisterejämme
  • analysoidaksemme transaktioita
  • testataksemme uusia järjestelmiä ja tarkistaaksemme nykyisten järjestelmien päivityksiä
  • havaitaksemme ja ehkäistäksemme rikoksia ja saattaaksemme vastuuseen rikolliset sekä täyttääksemme lakisääteiset vaatimukset 
  • arvioidaksemme markkinoinnin, markkinatutkimusten ja koulutuksen tehokkuutta
  • mallintaaksemme asiakkaita sekä tehdäksemme tilastoja ja trendianalyyseja tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi ja parantamiseksi.

Kolmansille osapuolille 

Saatamme jakaa henkilötietoja kolmansille osapuolille seuraavissa tapauksissa:

  • sääntelyelin tai sovellettava lainsäädäntö edellyttävät tietojen jakamista 
  • saatamme ohjeistaa ja valtuuttaa rahoituslaitoksen, jossa käyttäjätilin haltijalla on tili, jakamaan lainsäätäjän edellyttämiä käyttäjätilin haltijan tiliä koskevia tietoja
  • jakaminen on tarpeen lakisääteisten oikeuksiemme käyttämiseksi tai puolustamiseksi
  • saatamme siirtää henkilötietoja kolmansille osapuolille, muun muassa näihin kuitenkaan rajoittumatta niin sanotuille osoitehakupalveluntarjoajille, maksupalveluntarjoajille ja rahoituslaitoksille, petosten havaitsemiseksi ja valvontatarkoituksissa; pidätämme myös oikeuden jakaa käyttäjätilin haltijan henkilötietoja asianmukaisille osapuolille, jos Unibetillä on perusteltu syy epäillä, että Unibet-käyttäjätiliin liittyy väärinkäytöksiä
  • palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä tarjoamaan palvelujamme tarjoamalla esimerkiksi teknisiä palveluja, tietojen varastointi- ja yhdistämispalveluja sekä maksujen käsittelypalveluja tai mainostamalla tuotteitamme ja palvelujamme verkossa 
  • ulkoisille tilintarkastajille, jotka saattavat tehdä riippumattomia tarkastuksia osana akkreditointejamme
  • organisaatiolle, jolle myymme tai siirrämme (tai jonka kanssa neuvottelemme myynnistä tai siirrosta) liiketoimintojamme tai muita meidän kanssamme tekemäsi sopimuksen alaisia oikeuksia tai velvoitteita; jos siirto tai myynti toteutuu, henkilötietosi saava organisaatio voi käyttää niitä samalla tavalla kuin me
  • muille liiketoimintamme oikeuksiensaajille.

8 Siirrämmekö tietoja ETA-alueen ulkopuolelle?

Keräämämme henkilötiedot voidaan siirtää tai tallentaa Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. Tietoja saattavat käsitellä myös ETA-alueen ulkopuolella toimivat yritykset, jotka työskentelevät meille tai palveluntarjoajillemme. Esimerkiksi verkkosivustoa isännöivät tietokonepalvelimet voivat sijaita ETA-alueen ulkopuolella – tämä ei ole tavatonta, sillä internet on globaali ympäristö. Henkilötietojasi voidaan säilyttää alueella, jossa tietosuoja on eri tasolla kuin ETA-alueella, kuten esimerkiksi Australiassa, Serbiassa, Intiassa tai Yhdysvalloissa. Näin siirrettyjen henkilötietojen tietoturvan varmistamiseksi ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimiin, jotta voimme säilyttää tämän politiikan mukaisen asianmukaisen tietosuojan tason. 

Henkilötietojen siirrossa ETA-alueen ulkopuolelle noudatetaan aina jotakin seuraavista perusteista: 

9 Kuinka kauan Unibet säilyttää tietoja?

Säilytämme tietojasi vain niin pitkään kuin on kohtuudella välttämätöntä edellä mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi ja lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi. Olet asiakkaamme, joten yleensä meidän on säilytettävä tietojasi lakisääteisten ja sopimusperusteisten vaatimusten täyttämiseksi. Kun lakkaat käyttämästä Unibetin palveluja, säilytämme tietojasi yleensä vielä jonkin aikaa.

Säilytämme tietojasi yleensä kymmenen vuotta sen jälkeen, kun olet lakannut olemasta Unibetin asiakas, alkaen käyttäjätilisi sulkemispäivästä. Säilytämme tietojasi muun muassa seuraavista syistä:

  • täyttääksemme EU-lainsäädännön/paikallisen lainsäädännön asettamat lakisääteiset velvoitteet (esimerkiksi rahanpesun torjuntamääräykset tai lisensointimääräykset)
  • meitä kohtaan mahdollisesti nostettavan oikeusvaateen (esimerkiksi vahingonkorvausvaateen) laatimiseksi tai puolustamiseksi.

10 Asiakkaan oikeudet ja valinnanmahdollisuudet koskien henkilötietojen käsittelyä

Kunnioitamme sitä, että asiakkaalla on lainsäädännön nojalla ja tiettyjen ehtojen mukaisesti oikeuksia niiden häntä koskevien henkilötietojen suhteen, joita me säilytämme. Jos haluat käyttää kyseisiä oikeuksia, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme, jonka yhteystiedot löytyvät luvusta 3. Näitä oikeuksia ovat oikeus saada pääsy sinua koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus oikaista ja poistaa niitä, oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä, oikeus peruuttaa suostumus sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos olet huolissasi tavastamme käsitellä tietojasi. Sinulla on myös tiettyjä automaattista päätöksentekoa ja ”profilointia” koskevia oikeuksia. Lisätietoja ja ohjeita oikeuksista saat tietosuojaviranomaiselta, IDPC:ltä tai oman maasi tietosuojasääntelyviranomaiselta.

Oikeus saada pääsy sinua koskeviin tietoihin ja oikaista niitä 

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista, joita meillä on hallussamme. Sinulla on lisäksi oikeus oikaista mahdollisesti virheelliset tai muuttuneet tiedot tai poistaa tiedot. Pyynnöt käsitellään maksutta, ja ne voidaan lähettää tietosuojavastaavalle osoitteeseen DPO.officer@kindredgroup.com tai asiakaspalveluun (ks. luku 3). 

Oikeus poistaa tiedot

Voit pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot (”oikeus tulla unohdetuksi”) muun muassa seuraavissa tapauksissa:

  • tiedot eivät ole enää välttämättömiä niiden keruuhetkellä ilmoitetun tarkoituksen (määritelty tietosuojaselosteessa) toteuttamiseksi
  • päätät peruuttaa aikaisemmin antamasi suostumuksen, eikä meillä ole muuta laillista perustetta käyttää tietoja tietosuojalainsäädännön mukaisesti
  • käsittelemme tietojasi oikeutettujen etujemme perusteella, mutta emme voi osoittaa, että oikeutetut edut syrjäyttävät sinun etusi jatkaaksemme tietojenkäsittelyä
  • meillä ei ole tietosuojalainsäädännön mukaista laillista perustetta käsitellä tietojasi
  • tiedot pitää poistaa lakisääteisen vaatimuksen nojalla;

tämän oikeuden osalta on noudatettava EU-lainsäädännön tai paikallisen lainsäädännön mukaisia tietojen säilyttäminen koskevia määräaikoja. 

Oikeus rajoittaa käsittelyä 

Sinulla on oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä (”estää” tai ”kieltää” käsittely). Tässä tapauksessa voimme säilyttää tietoja muttemme saa enää käyttää niitä. Pidämme listaa henkilöistä, jotka ovat rajoittaneet tietojensa käyttöä, varmistaaksemme, että rajoitusta noudatetaan. Voit käyttää tätä oikeutta seuraavissa tapauksissa:

  • kiistät henkilötietojen oikeellisuuden (sen aikaa, kun tarkistamme asian)
  • käsittely on lainvastaista ja vastustat tietojen poistamista mutta haluat rajoittaa käsittelyä
  • Unibet ei enää tarvitse tietoja, mutta sinä tarvitset niitä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi
  • käsittelemme tietojasi oikeutetun liiketoimintaedun perusteella, mutta sinä vastustat käsittelyä, ja meidän on tarkistettava perusteet käsittelyn jatkamiseksi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot ”yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa”. Näin voit käyttää omia tietojasi omiin tarkoituksiisi eri palveluissa. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa palveluntarjoajaa, voit näin siirtää tai kopioida tietosi helposti ja turvallisesti meidän IT-järjestelmästämme uuden palveluntarjoajan järjestelmään siirron vaikuttamatta tietojen käytettävyyteen. Tämä ei kuitenkaan ole yleinen oikeus, vaan sitä voi käyttää vain, jos tietojenkäsittely:

  • perustuu suostumukseen tai sopimukseen ja
  • tietojenkäsittely tapahtuu ainoastaan automaattisesti.

Oikeus vastustaa

Omasta tilanteestasi riippuen sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka

  • perustuu meidän oikeutettuun liiketoimintaetuumme (mukaan lukien profilointi) tai
  • tehdään tutkimus- ja tilastotarkoituksessa.

Sinulla on lisäksi oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin (profilointi mukaan lukien), kuten sitä, että Kindred-konserni lähettää sähköpostitse tietoa palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. 

Oikeus peruuttaa suostumus

Kun henkilötietojesi käsittely – kuten myynti- ja markkinointiviestien lähettäminen (ks. luku 5D) – perustuu antamaasi suostumukseen, sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumus.  Pyrimme tekemään suostumuksen peruuttamisen helpoksi, joten jokaisessa meiltä tulevassa viestissä on ”Peru tilaus” -linkki. Jos näin ei ole, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme luvussa 3 ilmoitetulla tavalla, niin korjaamme virheen mahdollisimman pian. 

Automaattista päätöksentekoa, kuten profilointia, koskevat oikeudet

Saatamme käyttää järjestelmiä, jotka mahdollistavat henkilötietoihisi perustuvien päätösten tekemisen automaattisesti. Näin voimme tehdä päätöksiä nopeasti, oikeudenmukaisesti, tehokkaasti ja tarkasti hallussamme olevien tietojen pohjalta. Automaattisesti tehdyt päätökset voivat vaikuttaa sinulle nyt tai tulevaisuudessa tarjottaviin tuotteisiin, palveluihin ja toimintoihin tai mahdollisuuteesi käyttää palvelujamme. 

Saatamme käyttää automaattista päätöksentekoa seuraavissa tilanteissa: 

  • tuotteiden ja palvelujen räätälöinti – saatamme jakaa asiakkaat ryhmiin (segmentteihin) muiden samankaltaisten asiakkaiden kanssa voidaksemme tutkia ja tarkastella asiakkaiden mieltymyksiä ja tarpeita ja tarjota heille tarkemmin räätälöidyn kokemuksen 
  • petosten havaitseminen – käytämme henkilötietoja havaitaksemme, jos käyttäjätiliä käytetään petoksiin tai rahanpesuun; jos havaitsemme petosriskin, saatamme estää tai sulkea käyttäjätilin
  • käyttäjätilin avaaminen – kun avaat käyttäjätilin, tarkistamme, onko tuote tai palvelu tietojemme perusteella sinulle sopiva; tarkistamme myös, että täytät vaatimukset käyttäjätilin avaamiseksi; tarkistamiamme tietoja voivat olla muun muassa ikä, kotipaikka, kansallisuus tai taloudellinen tilanne
  • vetosi riskienarviointi, kuten on määritelty luvussa 5A.

Tietosuojalainsäädännöllä pyritään suojaamaan yksityishenkilöitä päätöksenteolta (profilointi mukaan lukien), joka tapahtuu automatisoidusti.  Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu pelkästään henkilötietojen automaattiseen käsittelyyn, kuten profilointiin, ja jolla on sinua koskevia oikeusvaikutuksia tai joka vaikuttaa sinuun vastaavalla tavalla merkittävästi. 

Huomaa, että tätä oikeutta ei sovelleta, jos käsittely:

  • on välttämätöntä kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi
  • on lainsäädännön nojalla sallittua tai 
  • perustuu antamaasi suostumukseen.
  •  

11 Tietoturva

Unibet on sitoutunut suojaamaan asiakkaan sille uskomia henkilötietoja. Toteutamme kaikki kohtuulliset toimet sen varmistamiseksi, että kaikkia sivustojemme kautta kerättyjä tietoja käsitellään turvallisesti ja tämän politiikan mukaisesti sekä tiukkoja tietosuojastandardeja noudattaen. Käytössämme on myös tehokkaat menettelyt ja tekniikat, joilla suojaamme tietosi luvattomalta pääsyltä ja sopimattomalta käytöltä.  

Kirjautumisen jälkeen kaikki Unibetin sivustolle ja sieltä muualle lähetetyt tiedot salataan 128-bitin Secure Socket Layer (SSL)  tekniikalla. SSL-sertifikaatin myöntää ja varmentaa Trustwave. Katso lisätietoja napsauttamalla kuvaa.

Luottokorttitietosi salataan ja lähetetään ainoastaan yhden kerran internetin kautta Unibetille. Sen jälkeen ne tallennetaan salattuina Unibetin turvallisiin järjestelmiin. Unibet on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa luottamuksellisia tietoja, ja Unibet on PCI DSS -standardin (Payment Card Industry Data Security Standard) sertifioima.

Ulkopuoliset tietoturva-asiantuntijat testaavat Unibetin järjestelmät ja sovellukset useita kertoja vuodessa. Unibetillä on lisäksi käytössään tunkeilijan havaitsemisjärjestelmä, joka seuraa kaikkea verkkoliikennettä vuorokauden ympäri etsien hyökkäysten tai tunkeutumisten merkkejä.

Unibetillä on erillinen petososasto ja edistykselliset järjestelmät epäilyttävän toiminnan havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi. Haluamme varmistaa, että Unibetin verkkosivusto on turvallinen. Kaikki epäilyttävässä toiminnassa mukana olevat käyttäjätilit suljetaan, ja niiden toiminta tutkitaan huolella. Jos huomaat käyttäjänä käyttäjätililläsi epäilyttäviä tapahtumia, kuten outoja transaktioita tai yllättäviä saldomuutoksia, ota meihin välittömästi yhteyttä. 

12 Valitukset

Jos haluat tehdä valituksen henkilötietojen käsittelystä, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen DPO.officer@kindredgroup.com.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseen tai uskot meidän käsittelevän henkilötietojasi lainvastaisesti, voit tehdä valituksen tietosuojaviranomaiselle, IDPC:lle (Information and Data Protection Commissioner) tai oman maasi tietosuojasääntelyviranomaiselle. 

 

13 Unibetin tietosuojaselosteen muuttaminen

Tietosuojaselostetta voidaan aika ajoin päivittää, jos työskentelytapamme muuttuvat tai sääntely muuttuu. Tietosuojaseloste kannattaa tarkistaa aina, kun lähetät meille henkilötietojasi. Viimeisen version päivämäärä näkyy tällä sivulla. Jos et hyväksy muutoksia, älä lähetä enää henkilötietojasi Unibetille tai käytä Unibetin palveluja. Jos jatkat tietojen lähettämistä ja palvelujen käyttöä, sinun katsotaan hyväksyneen tietosuojaselosteen muutokset. Voit milloin tahansa sulkea Unibet-käyttäjätilin. Jos tietosuojaselosteeseen tehdään merkittäviä muutoksia, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, miten haluamme käyttää henkilötietojasi, laadimme muutoksista erillisen tiedotteen (joidenkin palvelujen kohdalla tietosuojaselosteen muutoksista ilmoitetaan sähköpostitse).

Tämä on 1.2 versio Unibet yksityisyydensuojakäytännöstä, joka on päivitetty viimeksi 23/05/2018.